Во посета на театарската школа Фабрика за мечти

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Театарската школа при Интимниот театар Фабрика за мечти, ја подготви својата претстава чија премиера е овој викенд. Покрај часовите по актерска игра тука децата изучуваат и креативно пишување.

Покрај едукаторите, во школата како гости едукатори често се поканети повеќе имиња како од Македонија така и од странство, од театарската уметност.Од Интимниот театар за поддршката на младите и младинската сцена, велат дека е задоволство да се работи, а посебен предизивик е работата со најмладите.
Нивната претстава е на 3- ти и 4 ти јуни, сабота од 17 а во недела од 15 часот.

 

Share.