Во последните 24 часа пристигнале повеќе од 260 нови мигранти

0
454
Грчката крајбрежна стража во последните 24 часа спасила 173 бегалци и мигранти во близина на островите Лезбос и Хиос.

Според последните податоци, во Грција во изминатите 24 часа пристигнале вкупно 261 нови мигранти.