Во пресрет на Рамазан донации за оние кои немаат

0
513

-Се наоѓаме во првата половина на возвишениот исламски месец Рамазан, месец кој што содржи повеќе димензии. Повеќедимензионалноста е неопислива и една од тие димензии е доброчинството, грижата за оние кои неможат да си ги обезбедат потребните намирници за преживување.Со оваа хуманитарна акција се покажува хуманоста и солидарноста, во месец кога сите постат , се соочуват со глад , така што директно се соочуваат со глатта и фактички влегуваат во ситуација да се чувствуваат исто како оние кои што навистина немаат што да јадат, изјави Плуми Велиу, муфтија