Во Сараево казни од 250 до 750 евра

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Носењето маски во Сараево е исто така задолжително на отворено, а припадници на МВР на Сараевскиот кантон ќе бидат ангажирани за почитување на мерките.

Шефот на полицијата изјави дека казните за непочитување на наредбите, издадени поради влошување на епидемиолошката состојба, се од 500 до 1.500 км (од 250 до 750 евра). Тој посочи дека полицијата ќе вложи максимални напори да ги охрабри граѓаните да ги почитуваат мерките, но дека тоа не значи дека ќе занемарат други задачи.

Понатамошните наредби ќе бидат прилагодени во согласност со проценката на состојбата на Кризниот штаб.

Share.