Во Сараево уапсени 11 осомничени за врски со ИД

0
483

Полицијата во Сараево уапсила 11 лица осомничени за тероризам и пронашла голема документација која докажувала дека подготвувале терористички напад. Бил уапсен и еден од главните водачи на групата која одржувала контакти со милитантите на Исламската држава. Претресени биле повеќе станбени локации во Сараево.