Вооружен бунт во САД

0
642

 

Во Америка се создаде вистински хаос кога 150 вооружани Американци заземаа еден шумски резерват во Орегон. Тие ги повикаа американските патриоти да им се придружат во собирот против федералната власт.

Причината е тоа што федералните служби уапсиле двајца фармери под обвинение дека подметнале пожар.

Водичот на оваа група Амон Банди е влијателен фармер, тој им порача јавно дека бунтовниците се спремни и на “убивање“ доколку за тоа има потреба, истакнувајќи дека државата го краде народот.