Возот за Битола налетал и удрил во камења на пругата

0
1148

На 02.10.2016 година  во 09.36 часот на дел од пругата помеѓу  Железничка станица Прилеп  и Железничка станица Битола, патничкиот воз кој сообраќал на релација Скопје-Битола по тргнување од Железничка станица Прилеп наишол и удрил на поставени камења на пругата. Повредени патници нема и не е предизвикана материјална штета. Во 09.48 часот возот продолжил да се движи кон Железничката станица Битола.