Вработените во МПМ на протест

0
395

Вработените во весниците на МПМ, „Дневник“, „Утрински“ и „Вест“  спонтано се собраа на протест пред редакциите за да искажат револт од најновите случувања во компанијата.

Утринава добиле мејл со кој им се наложува да се пријават и да испратат биографија за вработување во новата фирма ќерка на МПМ, „Медиа принт ДООЕЛ“. Новинарите нема да конкурираат на огласот и бараат  менаџментот да им објасни дали компанијата оди во стечај и каква ќе биде нивната судбина.

http://24vesti.com.mk