Врачени наградите „23 Октомври“

0
410

Во Собранието на Република Македонија, денеска, беше врачена Државната награда „23 Октомври“ за 2015 година за остварување во областа на културата и уметноста на овогодишните добитници – ликовниот уметник Стефан Хаџи Николов, на писателот Фејзи Бојку и на музикологот, публицист, новинар и музички критичар Костадин Костадиновски.