„Враќање на антихеројот”

0
1255

„Враќање на антихеројот” е насловот на првата официјална есен-зима колекција на модното име „Папаз“ која беше презентирана на Моден викенд Скопје. Испровоциран од нетипичниот пристап за испиранција, дизајнерот Андреј Папаз Ѓоргиевски како појдовен го зема ликот на Медеја, од чиј карактер се материјализира цела колекција.

papaz-show_fotografija-na-maja-zlatevska_fwsk2016-7

Богатата палета од квалитетни материјали обоени во беж нијанси, па се до потемни кафеави и црни тонови, прави секое парче облека да биде стилизирано и збогатено со раскошни текстури и суптилни детали. Женствената силуета сугерира на повеќе варијации на драпеа и елегатно модерни кроеви.

papaz-show_fotografija-na-maja-zlatevska_fwsk2016

papaz-show_fotografija-na-maja-zlatevska_fwsk2016-2

papaz-show_fotografija-na-maja-zlatevska_fwsk2016-3

papaz-show_fotografija-na-maja-zlatevska_fwsk2016-4

papaz-show_fotografija-na-maja-zlatevska_fwsk2016-5

papaz-show_fotografija-na-maja-zlatevska_fwsk2016-6

14908381_10155434997822699_8775792358767051414_n