Времеплов на ТЕРА ТЕЛЕВИЗИЈА

0
697

 

Од 1993 година, па до денес бевме први во многу нешта. Затоа ТЕРА е значајна приказна за нашата локална историја. Ги поставивме темелите на модерната ТВ во Македонија. Собиравме искуства низ светот, но изградивме свој сопствен идентитет.

12969239_10153590445123106_2108749664_n

Развивме сопствени формати и продукции кои другите само се обидуваат да ги следат. Се дружевме низ годините,а денес сме благодарни на вечните пријателства со многумина од нашиот тим кои не се повеќе со нас.

12969312_10153590446343106_341562896_n

Бевме  храбри….независни….објективни…кредибилни. Такви сме и денес ! Ги поместувавме границите, создававме проекти кои ги гледа светот. Бевме прва ТВ која го виде потенцијалот на интерентот и социјалните медиуми.

12957186_10153590446498106_1182449395_n

Се носевме со “најголемите” и на гледачите секогаш им нудевме можност за избор и личен став. Имаме причини за многу нови родендени. За гледачите постоиме, за гледачите создаваме ТВ. Им даваме повеќе ставови, а изборот е на нив, да изградат свој став.

12969200_10153590446573106_1416753232_n

Нашата мисија е да се одржиме на она што сега го имаме, а тоа е да останеме независни. Независноста е голема работа. Тој е нашиот успех кој не може да ни се земе. Бевме први, остануваме први.

12969432_10153590446683106_1435315305_n

Ветуваме дека и понатаму ќе славиме слоганот ” ТЕРА ТЕЛЕВИЗИЈА… ТВОЈА ТЕЛЕВИЗИЈА “