Втор ден протести во Битола

0
2431

Во 19 часот започна протестот против одлуката на претседателот Иванов за помилување на политичари од власта и опозицијата.

Протестот почна од кај Офицерскиот дом во Битола, продолжија преку Широк сокак, за да стигнат пред зградата на општина Битола.

12980410_10206406542308647_1365380802_n

Таму беа пречекани од кордон полицајци, кој за разлика од вчера денеска не беа лесно облечени.

12987938_10208118142022863_1519519440_n

Дел од демонстрантите рекоа дека причина повеќе за излегување денеска на протест е предметот кој денеска го соопшти Специјалното јавно обвинителство наречен Транспортер во кој за криминал со превозот на учениците во Битола го сомничи градоначалникот на Битола, претседателот на комисијата за јавни набавки, директори на училишта и превозници.

12992140_10208117961458349_2025598764_n

12992281_10208118140582827_2112027329_n

12992294_10208118141342846_2061987368_n

12992362_10208117943937911_221641128_n

13014874_10208118151143091_1130909000_n

13020631_10208117957578252_1353615317_n

13023338_10208118150823083_228362879_n

13023422_10208118013659654_571398340_n