Втор меморијален турнир во Новаци

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Општина Новаци втора година по ред го организра веќе традиционалниот меморијален турнир во фудбал во чест на бранителот од конфликотот во 2001 та Пеце Матичевски.

Лазар Котвески градоначалник на општина Новаци вели дека и до година ќе продолжат да го организираат овој турнир и сите учесници се победници на овој турнир инаку ваквите манифестации рече Котевски се многу значајни за младите во Новаци.
Гдинава турнирот траеше 20 дена и учествуваа 24 екипи.
Share.