Втора самостојна изложба на Марина Буревска

0
477

 

Марина Буревска во Центарот за култура ја претстави својата втора самостојна изложба, со наслов-Хармонија во мојот колоритен поглед.

Таа од најрани години слика, со постепено усовршување ги открива сликарските вештини .
На изложбата претстави 50- тина дела изработени во најразлични техники и мотиви (масло на платно,туш,темпера ,дигитал арт) .
За себе вели дека е уметник привлечен од специфичниот начин на гледање и начин на постоење.