За 2 часа 30000 молњи над Јадранот

0
314

Изминатата ноќ на северот на Јадранско море беше навистина бурно. Околу 30000 атмосферски електрични празнења од 10 часот навечер до полноќ забележаа сензорите на Blitzotung.

Се очекуваат натамошни информации за потенцијални  последици од ова невреме, иако истото во најголем дел беше сконцентрирано над Јадранското море, а помал дел над самото копно.

http://meteopro.mk