За 2 години мистериозно умреле 74 научници на НАСА

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во последните две години, НАСА изгубила вкупно 74 личности, а на никој не им е јасна причината за тоа. Нивните најдобри научници починуваат на мистериозен начин, а тоа е голема штета затоа што биле добри луѓе со квалитетни биографии.

Алберто Бехар е научник кој работел во НАСА и за жал починал кога авионот во кој патувал, се срушил на улиците во Лос Анџелес. Тој бил главен и одговорен за откривање вода на Марс. Несреќата се случила бидејќи од некои непознати причини авионот почнал да губи висина, а при тоа временските услови биле повеќе од идеални за летање.
Оваа трагична несреќа е една од 74 сомнителни смртни случаи кои се случиле во последните две години.
Џозеп Ланџ бил водечки истражувач за СИДА и поранешен претседател на Меѓународното друштво за СИДА кој починал во авионската несреќа на малезискиот MH17.
Мелиса Кетунути била офтаматолог, а починала бидејќи останала заглавена во подрумот во својата куќа во Филаделфија.
Share.