За да ги разбере бегалците, министерка скокна во вода

0
642

Норвешката министерка Силви Листаунг предизвика бура од критики откако реши да скокне од бродот за спасување во Егејско море.

Со овој потег сакала „подобро да ја согледа ситуацијата од перспектива на хуманитарци и бегалци“, но наиде само на осуда во јавноста. Многу корисници на социјалните мрежи ја исмеаја нејзината одлука, коментирајќи дека е лош маркетиншки трик.

Министерката го посети грчкиот остров Лезбос, и скокна во вода.