За да ја покажеме баналноста и СДСМ ќе гласа против камповите за бегалци

0
531

„Македонија не е толку добра и атрактивна земја за бегалците. Дај Боже да е така, па тие да сакаат да останат. Ова е политичка манипулација од нашиот политички опонент кој сака да го дефокусира вниманието на граѓаните во пресрет на локалните избори. Исплашени дека ќе ги загубат изборите, тие ова го прават за да ги загубат и општините. Ако навистина имаат намера оваа мерка да ја спроведат преку мнозинството што го имаат по советите на општините и да спроведат референдуми за забрана на отворање на кампови, тогаш, за да биде баналноста на оваа политика доведена до апсурдност, и СДСМ ќе гласа за референдумот. И што праиме после“, изјави премиерот Заев.