За два дена пронајдени над 300 гранати кај стадионот во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

При градежни работи кај градскиот стадион во Битола, пронајден е поголем број на артилериски гранати од 75 милиметри кои датираат од Првата светска војна.

Во текот на изминатите два дена пиротехничари од Дирекцијата за заштита од спасување имаат подигнато над 300 гранати, а очекуваат дека бројката може да стигне до 1000.

Повеќе ја ова гледајте во Актуел на Тера 16:55 и 20:55.

Share.