За нас се работи со работа на дела

0
539

Здружението „ За нас се работи“ денескаденеска ја информираа јавноста за активностите кои досега ги преземале во врска со аерозагадувањето во Битола, главно насочени кон информирање и едукација на битолчани, но од сега, како што рекоа, почнуваат со сериозна активација, односно работа со дела. Најпрво ќе организирале трибина за отварање на зелени работни места, но ноември бил исполнет со низа активности.

balto

Илија Балтовски од здружението истакна дека наредна активност им е пошумување на делот кај битолски Баир над манастирот 40 маченици.

Наредно на јавен настант.н. „ Ѕид на срамот“, своевидна средба со битолчани каде ќе ги информирале граѓаните за нивните еколошки права и обврски за заштита на животната средина.

Балтовски додаде дека на овој настан ќе ја промовираат нивната веб страница.

Продолжуваат со музички хепенинг, а во декември ќе го промовирале документарниот филм, „Дете токсик“ кој бил снимен за време на протестите.