За пошумувањето на За нас се работи

0
483

Најавија дека следната недела во месноста Баир над црквата Свети 40 маченици заедно со локалното население ќе извршат пошумување како следна активност на здружението.Досега обезбедиле 300 садници се надеваат дека до другата недела донациите ќе бидат поголеми.Додадоа дека 30 локлани жители и нивните челнови ќе го спроведат пошумувањето додека во меѓувреме ќе го контактираат и волнтерскиот цeнтар во Битола.Оваа локација ја избрале заради неодамнешното опожарување на овој дел од градот.