За прв пат по големиот пожар од 2007, се пошумуваше кај Кркрдаш

0
680

По големиот пожар што го пеплоса ридот над Баирската населба во 2007 година, денеска за прв пат како што рекоа,  организирано се пошумуваше над манастирчето Св. 40 Маченици.

Акцијата ја организираше здружението „ За нас се работи“ заедно со месното население.

30.000 садници обезбедија, а освен денеска ќе се пошумува секоја од наредните недели, во зависност од временските услови.

И месното население и организаторите од здружението рекоа се задоволни од одзивот и се надеваат дека заедно ќе го ревитализираат овој дел на Битотола, кој беше погоден од големите пожари и во 2007 и во 2011 година.

12038827_1101598389852843_8466861895872728891_o

12239607_1662754120668240_1317744496147188333_n

12249940_1662754094001576_6132248907610487442_n

11250031_1662754054001580_6938782963056746537_n

11050164_1662754024001583_8869175469140421621_n

12246814_1191653597515946_6020755879362162432_n

12239655_1191653524182620_2771023420656317289_n

12240105_1191652947516011_3466763798060402866_n