За прв пат во Македонија детски фестивал на изворна песна

0
631

Фестивалот „Фолклорна бајка“ распишува оглас за пријавување на млади музички таленти.
Овој фестивал за прв пат ќе се одржи во Македонија, а се со цел младите да се запознаат со македонската изворна песна.
Секој кандидат кој се пријавува на огласот за учество на фестивалот „Фолклорна бајка“ потребно е да има гласовни способности и да сака да ја изведува изворната македонска песна. Старосната граница на кандидатите е до 16 години, а може да се пријават деца од сите градови во државата.

Заинтересираните за огласот може да се пријават на: телефонскиот број 075/521-540 или на e-mail: folklornabajka@gmail.com