За работењето на ЈП Пазари со Стаматов

0
1298

Пред извеснио време започна реконструкцијата на на централниот пазар во Битола со површина со 1000 м2. Пазарот во Битола ќе добие нов лик со поставување на 6 павилјони. Реконструкцијата е во соработка со Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион.

1928984_233696263648032_3437602754350410905_n

За условите кои пазарот им ги нуди на продавачите, за купувачите, за хигиената,  за тоа дали е надминат проблемот со уличните продавачи надвор од Пазарот и кој е коментарот на ЈП Пазари за панаѓурите кои се организираат во Битола, разговаравме со Сашо Стаматов директор на ова јавно претпријатие.