“За сите матуранти да бидат еднакви”

0
2470

Како да им се помогне на оние матуранти кои се од социјално загрозени семејства, да можат и тие како и нивните врсници да ја прослават матурата. Во Битола веќе се организира акција кон која барем досега се приклучија и бутици и фризерски слони и салони за убавина кои се подготвени бесплатно да го направат тоа. Целата оваа акција е во сорабока со Црвениот крст, од каде велат дека матурантите на кои ќе им биде на овој начин помогнато, ја имаат целата дискреција.

Во денешниот актуел со колешката Неда Маретиќ која е една од иницијаторите на оваа акција.