За свирепо убиство на трудница во САД ќе биде егзекутирана жена

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

На 8 декември во американската сојузна држава Индијана ќе биде егзекутирана жена, која е осудена на смрт на сојузно ниво, соопшти американското Министерство за правда.

Осудената Лиза Монтомери е прогласена за виновна поради свирепото убиство на бремена жена во 2004 година. Егзекуцијата ќе биде извршена со смртоносна инјекција. Со ова таа ќе биде првата жена егзекутирана во САД прв пат по 70 години.

Егзекутиран ќе биде и Брендон Бернард, кој во 1999 година, заедно со соучесници, уби двајца политичари.

Share.