Заев:Бомбите ќе продолжат ако нема договор за обвинител

0
327

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев, вели дека ако до договорениот рок за избор на специјален јавен обвинител, не се постигне договор за тоа прашање, опозицијата ќе продолжи со објавувањето на таканаречените „бомби“, јавуваат информативните интернет портали. Тој истакнал дека за СДСМ е апсолвирана дилемата дали до 15-ти септември ќе се избере специјалниот јавен обвинител затоа што за договореното стојат како гаранција од меѓународната заедница.Тој при посетата на Струга посочил дека дека очекува до изборите да бидат оформени иобвинителни акти за сите што се вмешани во криминал.