Заев: Формираме коалиција од 22 партии, предводена од СДСМ, за живот во Македонија за сите!

0
856

„ Живот во Македонија за сите.Ова е заедничката цел што нè обедини сите нас, леви, десни, партии од центарот, кои денеска го потпишавме Договорот за настап на локалните избори. Формираме предизборна коалиција предводена од СДСМ за следните локални избори.

Проширена е коалицијата што ја предводи СДСМ и која што настапи заеднички на парламентарните избори, со уште партии, коишто решија да ги поддржат промените што носат живот во Македонија.

Коалицијата за сега брои вкупно 22 политички партии.

Станува збор за партиите:
Социјалдемократски сојуз на Македонија
2. Нова Социјалдемократска партија
3. Либерално Демократска Партија
4. Демократски сојуз на Власите од Македонија –
5. Нова Алтернатива
6. Партија на обединети пензионери и граѓани на Македонија
7. Социјалдемократска унија
8. Либерална партија на Македонија
9. Демократски сојуз
10. Српска напредна странка во Македонија
11. Демократска обнова на Македонија
12. Партија за целосна еманципација на Ромите
13. Политичка партија Достоинство
14. Партија за економски промени
15. Алијанса за позитивна Македонија
16. Партија за Европска Иднина
17. Партија за движење на Турците во Македонија
18. Српска странка во Македонија
19. Демократска партија на Ромите,
20. Обединета партија за еднаквост на Ромите и
21. Обединети за Македонија-ОМ
22. МОРО Работничка партија

Сменета е политичката клима во државата. Ослободени се граѓаните. Се чувствува вербата во промените. Граѓаните од целото општество, од сите сфери, ја имаат шансата да учествуваат во промените и го прават тоа.

Затоа убеден сум, оваа предизборна коалиција, по промените на централно ниво, ќе донесе промени и на локално ниво на изборите на локалните избори на 15 октомври и ќе донесе живот за сите граѓани во нашата заедничка, преубава, Република Македонија.

Нека ни е со среќа на сите! Нека им е со среќа на сите наши граѓани и на нашата Република Македонија!, рече Заев.