Заев очекува Зврлевски да поднесе оставка

0
497

Новиoт премиер на Македонија, Зоран Заев изјави дека Јавниот обвинител треба да биде предложен и избран од парламентот.

Поради оваа причина, претседателот на СДСМ го повика Марко Зврлески да го забрза процесот и да ја поднесе својата оставка.

„Една од причините поради која судскиот систем не функционира, е Јавниот обвинител. Се надевам дека можеме да ги почнеме реформите и го повикувам да си поднесе оставка“, истакна новоизбраниот македонски премиер.