Заев реизбран за лидер на СДСМ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев на 22. конгрес на партијата беше повторно избран за претседател на партијата, а Радмила Шекеринска беше реизбрана за заменик претседателка.

Од 723 делегати, на конгресот гласале 643, а од нив 597 делегати му дале поддршка на Заев кој беше единствен кандидат за лидер на партијата. На конгресот избрани се и членови на Централниот и на Надзорниот одбор.

Заев на завршното обраќање им се заблагодари на делегатите на дадената поддршка и рече дека чест му е што ја води партијата.

– Оваа поддршка за мене е обврска. Ќе продолжам да работам со уште поголема одлучност и верба дека може да создадеме сегашност за сите и да изградиме иднина за сите. Пред нас е долг пат, бараме да имате трпение. Ќе работиме темелно и посветено. Ќе изградиме општество на вредности и на еднакви шанси. Ќе имаме унитарна држава водејќи се од демократските вредности и човековите слободи и права. Македонија има со што да се гордее, граѓаните со пенкало срушија режим и се на чекор на формирање на реформска европска влада – рече Заев.

Share.