Загаден воздухот во Битола,Тетово, Битола и Скопје

0
385

Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање највисоки концентрации на ПМ10 измерија во Гази Баба 270 микрограми на метар кубен, Тетово 197, Битола 169, Центар 159, Карпош 147, Лисиче 135, Ректорат 113 и во Велес 96 микрограми на метар кубен.

Над дозволените концентрации ПМ10 честички има и во Кавадарци, каде се регистрирани 43 микрограми на метар кубен.