Закана во Лондон, затворен терминалот на аеродромот Гетвик

0
447

Северниот терминал на лондонскиот аеродром Гетвик е евакуиран денес заради безбедност после еден инцидент, јави Ројтерс без да наведе детали.

Евакуацијата е извршена откако вчера во Париз се извршени терористички напади.
Британскиот премиер Дејвид Камерон денес свика состанок на владиниот Комитет за безбедност.

Мерките за безбедност во Британија се на максимално ниво затоа што се смета дека има голема опасност од терористички напади.