Заложничка драма во трговски центар во близина на Париз

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Вооружени луѓе држат десетина заложници во продавница за облека „Примарк” во близина на Париз.
Продавницата се наоѓа во комерцијалниот дел од градот Вилнев-ла-Гарен на северот на француската престолнина.
Полицијата смета дека се работи за обид на грабеж на оваа продавница.
Специјални сили се испратени на местото на инцидентот.
Нема информации за повредени или загинати.

Share.