Заложничка драма во училиште во Франција?

0
460

На дел од социјалните мрежи денеска се појавија информации за заложничка драма во училиште во предградие на Париз. Информацијата сè уште не е официјално потврдена.

Се наведува дека постои опасност од самоубиствен напад и оти француските антитерористички единици се на местото на настанот.

Од друга страна, дел од француските медиуми, како „Фигаро“ и „Паризиен“, наведуваат дека напаѓачот е уапсен во близина на училиштето и оти заложничка ситуација воопшто немало.