Заложничка криза во суд во Канада

0
307

Заложничката криза се случува во градот Сеп-Ил, 650 километри североисточно од Квебек Сити.
Полицијата не може да потврди колку затвореници се вмешани во инцидентот.

Судот во Сет-ил има притворско одделение кое се наоѓа во подрумот на зградата.

Зградата е евакуирана, а полицијата го обезбедува регионот.