Запален центар за сместување бегалци

0
1337

Над 400 мигранти требало да бидат сместени во спортската сала, но непознати сторители подметнале пожар. Германската полиција засега нема информации за сторителите и соопшти дека за време на избувнувањето на пожарот, во спортската сала немало никој.
Германската полиција засега нема информации за сторителите и само соопшти дека за време на избувнувањето на пожарот, во спортската сала немало никој, па така причинета е само материјална штета. Од таму велат дека бегалците нема да бидат сместувани во Вертхајм затоа што градот повеќе не располага сместувачки капацитети од таков вид.