Запалена православна црква во Сараево

0
504

Дел од православната црвка Преображение во строгиот центар  е запален утрово, откако низ прозор била фрлена запалива материја.

Јадран Даниловиќ изјави дека тој и верниците утрово околу 8 часот, при доаѓањето на богослужба, осетиле чад. Веднаш била повикана полицијата и противпожарната бригада, кој го изгасиле оганот.

Даниловиќ изјави дека во пожарот е направена поголема материјална штета. Полицијата извршила увид.

Оваа црква и претходно била цел на крадците, а оваа година во два наврати од неа се украдени икони.