Запленет еден тон чист кокаин

0
516

Канадската полиција денеска соопшти дека запленила еден тон чист кокаин со потекло од Аргентина. чија вредност на црниот пазар достигнува 200 милиони американски долари.

Во операцијата која доведе до одземање на најголема количина на дрога во историјата на оваа земја, се уапсени тројца луѓе во подрачјето на Торонто.

Илегалната пратка од Аргентина пристигнала со брод во пристаништето во Монтреал. Од таму требало да биде пренесена во провинцијата Онтарио од каде што се дистрибуира.

Дрогата била спакувана во празнини на бетонски блокови, кои што биле пренесувани во бродски контејнери