Започна годинашното издание на ликовната колонија „ ДЕ НИРО“

0
1339

Пред две дена пристигнаа во Битола учесниците на меѓународната ликовна колонија „ Де Ниро“ .

13441680_1234491139896900_1142034135_o

Денеска во Магазата омаж на ликовните уметници. Освен од Македонија и од Србија, Босна и Херцеговина, Бугарија и Виетнам.

А на колонијата годинава учесници од Италија, Србија, Велика Британија, Полска, Бугарија, Словенија и Македонија.

13446335_1234491143230233_1974897864_o

Освен што ќе создаваат во Битола, ќе го посетат и Охрид, Курбиново на Преспанското езеро и Крушево.

Почнаа на 15 јуни, а ќе завршат со творење и дружење на 24 јуни.