Започна судењето на обвинетите од „Дива населба“ и „Молња“

0
694

Во случајот „Дива населба“ обвинети се 29 лица кои се товарат за сторени кривични дела терористичко организирање.

Силно полициско обезбедување и хеликоптери што кружат се забележуваат пред почетокот на судењето на обвинетите терористи од Дива населба.

По неколку одложувања, денеска во Врховниот суд треба да почне судењето за кумановските случувања, кое се спои со предметот „Молња“. Тие се обвинети за помагање на терористите.

судење случај ќелија (5)