Започна учебната година

0
386

Учебната година започна за речиси 270.000 основци и средношколци, од кои 20.212 се првачиња. Во средните училишта настава ќе посетуваат околу 81.000 ученици.
И годинашните матуранти ќе полагаат по стариот концепт. Измените на законот за средно образование се одложени за следниот септември, иако првично беше најавено дека конечниот концепт ќе биде дефиниран со стартот на новата учебна година.

Средношколскиот пленум ќе организира јавен собир во Паркот на новинарите-местото каде беше организиран средношколскиот камп.