Завршува рокот за аплицирањето за земјоделски субвенции

0
260

Рокот за поднесување барања за директната финансиска поддршка во земјоделството, проектирана на вкупно 160 милиони евра завршува денеска.

Сите заинтересирани земјоделци можат сами да аплицираат, електронски, преку Е-Барање поставено на страната на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, а оние што не се во можност сами да креираат барање, техничка поддршка можат да побараат од Подрачната единица на Министерството.