Зелениот караван на Зегин низ градинките во Пелагонија

0
677

Зелениот караван на Зегин стигна и во Пелагонискиот регион.  На едукативни средби со децата од градинките, но и нивните родители кои се важен дел од приказната за здравата исхана.

sreda.Still002

Здравата храна не е невкусна, велат од зелениот караван. Преку практични примери го демонстрираа тоа.

sreda.Still003

Денеска кога имаме проблеми и со дебелината и дијабетот важно е да се намали таа инциденца или ризикот, посочуваат научните работници.

sreda.Still004

Преку интерактивни, креативни програми ги едуцираат најмладите од градинките како да стекнат здрави навики поврзани со органската исхрана и како најдобро да се грижат за сопственото здравје.

Зелениот караван“ е во организација на Маркетинг агенцијата „Маркетинг Микс“, а е поддржана од Компанијата „Зегин’.  По Прилеп продолжуваат и во Битола, Ресен, Охрид и Струга.