ЗЕЛС ќе се консултирал за најавеното стопирање пари за локални проекти

0
532

По информациите дека дел од меѓународните кредитори ќе ги стопираат средствата како реакција по продлабочување на политиката криза, Светска банка извести дека парите од одобрениот кредит ќе се користат по одржување на изборите, кога ќе почне да се реализира и проектот за подобрување на општински услуги. За оваа состојба првиот човек на ЗЕЛС Коце Трајановски вели дека локалната самоуправа не е надлежна. Трајановски најави консултации со ресорното министерство, јави телевизијата 24 вести.