Земјотрес ќе го уништи Лос Анџелес

0
802

Лос Анџелес во наредните две години речиси сигурно ќе биде погоден од силен земјотрес, предупредува денеска американската вселенкса агенција НАСА. Шансите да тоа се случи се 99,9 проценти, тврди НАСА.

Лабораториите за млазен погон, истражувачките и развојните установи кои се финансираат од буџетот на САД и НАСА, а чие седиште во калифорнискиот град Пасаден, предупредуваат дека под земјиштето на градот дошло до зголемување на притисокот.

Земјотресот со јачина од 5,1 степени по скалата на Рихтер го потресе градот Ла Хабра на југот од Калифорнија во 2014 година, потсетува британски Експрес.

Поедини експерти од НАСА сметаат дека сеуште постојат остатоци од зголемување на притисокот од тоа, кој сигурно ќе се исполни пред април 2018 година.