Земјотрес почувствуван во западна Македонија

0
545

Земјотрес со интензитет од три степени според Европската макросеизмичка скала е почувствуван денеска во 11 часот и 13 минути во западните делови од Македонија.

Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје соопшти дека епицентарот на земјотресот се наоѓа во Косово, околу 57 км западно од Скопје.