Жител на Ротино крадел во црква во Берово

0
292

Поради постоење на основи на сомнение дека сториле кривично дело „тешка кражба“ НК КР Берово поднесе кривична пријава против Б.А.(55) од с.Ротино-битолско и М.Г.(49) од с.Мокриево-струмичко.Имено пријавените на 20.04.2015 година околу 14,00 часот откако дошле и влегле во црквата „Рожденство на пресвета Богородица“ во Берово, го опсервирале местото од каде можат да влезат внатре незабележано, го подигнале дрвеното резе на вратата од црквата и вечерта преку истата влегле внатре и со употреба на сила и подесен алат ја разбиле металната каса од каде одзеле 23.000 денари и 11.000 денари од просторијата за продавање на свеќи, стекнувајќи се со противправна имотна корист од 34.000 денари.