Зимскиот распуст ќе биде скратен за четири дена

0
1991

Училиштата во државата оваа година ќе го почнат зимскиот распуст еден ден подоцна во однос на лани, а второто полугодие ќе започне три дена порано, пишува Вест.

Од Министерството за образование и наука велат дека распустот за учениците годинава ќе биде пократок за четири дена во однос на учебната 2015/16 година, затоа што во текот на годината има многу празниците кои се паѓаат во работни денови. А учебната година, согласно законите за основно и за средно образование, мора да трае 180 работни денови.

http://www.vest.mk/?ItemID=62E35DB03ED4F845A6B103B5473F7A52