Злато и две бронзи за кик боксерите на Светскиот куп

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Едно злато и две бронзи освоија македонските репрезентативци во кик-бокс на 20-от Светски куп „Best Fighter“, кој се одржа во Римини, Италија.

Златниот медал го освои Милан Кубин (-89 килограми, кик лајт), кој до првото место стигна со победи во сите борби од 3-0.

Бронзи во Римини освоија Димитар Ѓорѓиев (-79 килограми кок лајт) и Кристина Стојчевска (-55 килограми кик лајт).

На Светскиот куп во Римини учествуваа вкупно 1992 натпреварувачи.

Share.