Зошто одбојката е привлечна за девојчињата?

0
990

Пелистер Волеј е женскиот одбојкарски клуб од Битола.  Вторник, четврток и сабота на едно и пол часовен тренинг во спорската сала на средното економско Јане Сандански и гимназијата Таќи Даскало.  Релативно нови на спортскиот простор, но бројни на нивните тренинзи.

Со Роберт Митковски тренер во овој клуб разговарвме дали одбојката е првенство женска игра и зошто девојчината одлучуваат да тренираат одбојка и како таа придонесува во правилниот физички развој на едно дете.

sreda.Still001

Во последно време соочени со пороците на денешнината и ова е еден начин како младите да се тргнат од улицата, од пороците и да ја положат максимата во здраво тело здрав дух.

Ова е време и на интернет технологија, односно време на преокупацијата со социјалните мрежи. Во тие час и половината нема малтретирање на мобилните теефони, тие стојат настана, наставниците велат дека ученичките за време на тренинзите биле и сконцентрирани на работата.

sreda.Still002

Имаат и да се пофалат со последниот успех од натпреварувачкиот дел.

Вилијам Г. Морган (1870-1942), роден во државата Њу Јорк, останал запишан во историјата како создавач на одбојката.